Associació Rem La Ràpita

Història del Rem a Sant Carles de la Ràpita

Corria l’any 1968 quan en data 21 de febrer al ja desaparegut Diari de Barcelona sortia publicada una noticia sobre les possibilitats que oferia la Badia dels Alfacs per a la pràctica d’esports nàutics. Aquest mateix any 1968 a conseqüència d’aquestes noticies i per tal d’iniciar la creació d’un club a la nostra població la Federació Catalana de Rem va cedir al Club Patín Rapitense una iola de 4 remers per a la formació de futurs remers.

Medalles

L'any 1969 aquest va ser l’any de la creació del Club Motonautico San Carlos, que va ser el predecessor de l’actual Club Nàutic Sant Carles. El club es va crear per fomentar els esports nàutics (entre ells el rem), entre el jovent de la població. Durant aquest any l’Ajuntament cedeix al Club les tres ioles que es van cedir al Club Patí. Aquestes tres ioles es van bategar amb els noms de Alfacs, Galatxo i Banya. Per a festes majors d’aquest mateix any es realitzen les primeres regates de rem amb la modalitat 2 remers i timoner (2+) i de 4 remers i el timoner (4+).


L'any 1974 els remers rapitencs Alejandro Reverté Enrich, Joaquim Blas Juan i Andrés Vidal Balada, van ser seleccionats per la selecció espanyola de rem i van marxar a entrenar a Banyoles. Aquest van ser els primers rapitencs que competirien a nivell internacional, representant a la selecció espanyola. Aquest any va ser el primer en que es va poder participar en la categoria femenina i la rapitenca Mª José Cera Chillida va quedar campiona d’Espanya en la modalitat 1x Infantil femení. També van participar 2 dobles sculls infantils femenins formats per Neus i Montse Vilas, i Glòria Molina – Montse Cerdà, que van quedar en 4a i 5a posició respectivament. Als anys 90 el rem Rapitenc es mantenia en l'alsa despres d'una epoca complica sobre els anys 85 a 89, es continua repetint el bons resultats tornem a parlar de medalles als campionats d'Espanya i de gent convocada per part de les seleccions tant la Catalana com l’Espanyola (entre d'altres el Albert Viura i Llàtzer Reverté). A principis 1997 la secció de rem del Club Nàutic va tancar portes, desprès de quasi 30 anys de secció i l’esforç de moltes persones fins l'any següent.


Tenim un arxiu PDF on esta resumida tota la història del Rem de la Ràpita fins a l'actualitat, si el voleu descarregar sols tens que Polsar aquest link.